Bewust tegen de muur op lopen

(of het kastje)

Deze keer met gastblogger: Suzanne de Graaf van Mapout

Je weet wel, zo’n dag dat alles verkeerd gaat. Ik heb het op één dag voor elkaar gekregen: me verslapen voor een belangrijke meeting, ontdekkend dat de koffie op is en dat ik nog welgeteld één cracker in huis heb. Voor een beter ontbijt heb ik geen tijd. Ik zie na mijn afspraak dat mijn mailbox niet-normaal vol zit (inclusief vijf mailtjes ‘wil je even … doen?’ van de werkgever). En dan.. die opdracht.. Ik snap er werkelijk niets van. Die opdracht zit op het uiterste randje van mijn kennisgebied.

Mijn hersencellen staan op 200%.

Ik hoor ze kraken.. piepen.. ik voel ze kloppen. Hoofdpijn.. Mijn hoofd doet pijn. Ik probeer de letters te lezen, ze dringen niet door als betekenisvolle woorden in betekenisvolle zinnen. Ja, betekenis is er wel, maar dat is er meer in de zin van: Waarom?! Hoe dan?! Wie verzint dit?! Waarom ik?! Zucht.. ik besluit me even uit deze situatie te onttrekken. Thee heb ik nog, dus ik loop even naar het kastje. Het kastje: uitgerekend vandaag leert het kastje mij dat de impact van het kastje groter is dan die van mijn hoofd. Auw…

Je kent het wel, dit soort situaties.

En wat doe je dan? Hoe ga je daarmee om? Hier wat suggesties:

  • Tieren, vloeken, schoppen, slaan (met mogelijk extra pijn omdat de impact van het kastje nog steeds groter is dan die van een hoofd);
  • Handschoenen aan, helm op, mondkapje, scheenbeschermers, felkleurig hesje, handen ontsmetten, je kan niet voorzichtig genoeg zijn…;
  • Even voelen dat het pijn doet, balen, zuchten, even de tijd nemen, mediteren, bewust thee zetten en moedig weer door;
  • Een rondje wandelen, want buitenlucht is gezond en uitstellen op dit moment ook
  • Mijn oefening gebruiken: Bewust tegen de muur op lopen!

Meer oefeningen?

Check www.mapout.nl/oefeningen voor deze oefening. En er zijn nog meer oefeningen! Bijvoorbeeld  voor situaties met leren, doelen behalen, plannen, leren over bijzondere gebeurtenissen en nog veel meer. Lees meer blogs op www.mapout.nl/blog

Suzanne de Graaf is 33 jaar en woont in Tilburg. Ze heeft meer dan tien jaar ervaring in het onderwijs en het begeleiden van leerlingen. Ze werkt vanuit een visie waarin psychologie, pedagogiek, onderwijs en maatschappij sterk met elkaar verweven zijn. Ze biedt een breed palet aan met veel mogelijkheden. Alles bij elkaar maakt dat ze snel kan schakelen en makkelijk de kern uit een verhaal kan halen, waardoor ze een gericht, passend en effectief aanbod kan geven.


Seats2meet Brabant vindt het fijn artikelen van gastbloggers een podium te geven, want wij zijn nu eenmaal geen standaard vergaderlocatie. Bezoek jij ook regelmatig een van onze locaties en heb je een artikel te delen of een online training? Let us know!

Meer artikelen lezen van Seats2meet Tilburg? Over hoe je een goede training in elkaar zet, een budgetplan opstelt of meer publiciteit krijgt voor je bijeenkomst.

of die van

Doe er je voordeel mee!
Groet,

Helma Schellen, marketing Seats2meet
(en ja, connecten is gezellig)