S2M Eindhoven Strijp-S

S2M Station Den Bosch

Nieuwsbrief

Veelgestelde vragen

Contact

De LocHal in Tilburg: Groenproject in een stalen jungle

Groenproject door Donkergroen

Foto’s zijn in vroeg stadium gemaakt, de uiteindelijke beplanting kan daarom afwijken.

De LocHal is in Tilburg een nieuwe openbaar toegankelijke locatie waar het verleden de toekomst ontmoet. Seats2meet is daar, als een van de hoofdgebruikers, mede verantwoordelijk voor. Het groenproject zorgt voor een bijzondere sfeer in de LocHal.

Deze voor Tilburg iconische locatie krijgt binnenkort een weelde van groen die vanuit de hele hal te bewonderen is. Centraal in de hal komen over twee verdiepingen verdeeld twaalf grote bakken met bomen, struiken en planten te staan. Een grote, groene en daarmee gezonde toevoeging aan deze imposant grote hal voor zowel medewerkers als bezoekers. Want een groene leef- en werkomgeving… is een gezonde leef- en werkomgeving.

Het originele plan was een beetje anders

In het originele plan wilde men de kraanwagens gebruiken als enorme plantenbakken. Dat bleek door de constructie van het pand niet haalbaar. Donkergroen, die ontwerp, aanleg en onderhoud van integrale, duurzame groenprojecten verzorgt, kwam met een nieuw ontwerp.

Duurzaamheid en circulariteit

Dat waren onderleggers voor het nieuwe ontwerp. In dit ontwerp worden er plantenbakken geplaatst op de stalen banen waarover de wagens voorheen reden. Dit creëert een aangezicht wat doet denken aan een groene weelde in een stalen jungle. Het groen is door de centrale plaatsing te zien vanuit elk perspectief in de hal. Het ontwerp wordt compleet gemaakt doordat er oude vloerplanken van treinwagons worden hergebruikt voor de plant bakken. Hierin komt duurzaam, en biologisch in eigen land gekweekte beplanting te staan.

Natuurlijk groen

Natuurlijk groen zorgt voor een verbetering van de luchtkwaliteit en daarmee voor een 15% stijging van de productiviteit. Tevens geeft het groene aanzicht meer rust en bevordert het de creativiteit. Dat betekent dat het groen wat geplaatst gaat worden niet alleen goed en gezond is voor de mens, maar tevens goed is voor de natuur zelf.

Ontwerp: Donkergroen

Dit alles draagt bij aan de uitstraling van Seats2meet. Bekijk onze zalen voor meer informatie.