S2M Eindhoven Strijp-S

S2M Station Den Bosch

Nieuwsbrief

Veelgestelde vragen

Contact

Het Design

Hoe het design tot stand kwam

Het was al snel duidelijk, de locatie in Tilburg moest zoveel mogelijk lokale elementen hebben om onze gasten thuis te laten voelen. S2M staat voor laagdrempelig binnenkomen en voelen dat je hier niet alleen maar komt vergaderen maar dat er nog veel meer mogelijk is. Het woord inspiratie wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt, en toch is het bij ons wel degelijk zo. De LocHal, de zalen, de sfeer, alles draagt bij aan een bijzonder moment.

Zo hebben we tafels en banken die gemaakt zijn van bomen uit het Tilburgs Bos en vonden het leuk om zelf aanwezig te zijn bij het rooien. De onderstellen van de tafels in onze Restauratie zijn gemaakt van onderstellen van goederenwagons. De lampen zijn uit een loods van de Spoorzone, opgeknapt en van Ledverlichting voorzien. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De inrichting van vergaderruimtes Textiel, Beton, Bordroom en Terra

Daarvoor hebben we studenten van de Fontys Academy of Architecture and Urbanism Tilburg gevraagd iets voor ons te ontwerpen. De inrichting van Seats2meet in de LocHal is erg mooi geworden.  Er is voor 4 van de 16 zalen gewerkt in 2 fases.

Fase 1.
Producten die studenten hebben gemaakt tijdens de studio op de academie: zoals schetsen, tekeningen, het boek. Het copyright voor deze producten zijn van de Fontys Academy of Architecture and Urbanism Tilburg. De studenten die in deze fase gewerkt hebben zijn: Manon Damen, Nick van Dijke, Mohammad Moftakhari Khalili, Piotr Kalbarczyk, Fauve van den Kieboom, Hessel Kleindop, Jurre Mattheeuwse, Charan Rozendaal en Iris van Uden.

Fase 2.
Na afronding van de studio hebben Hessel Kleindop en Manon Damen de tegels verder uitgewerkt en uitgevoerd.

De kunstobjecten zijn speciaal voor Seats2meet ontworpen. Het vertelt het verhaal van het veelzijdige en lokale karakter van Tilburg, in combinatie met het bijzonder S2M concept. Vertaald in deze 4 ruimtes kunnen we de thema’s kunst, industrie, amusement en cultuur herkennen. Ieder thema ontleent een kenmerkend materiaal aan een typisch Tilburgs gebruik. Tegelijkertijd beeldt de vrije, speelse compositie van zeshoekige wandtegels de vele connecties die S2M maakt tussen individuen en groepen en het eindeloze netwerk dat hieraan ten grondslag ligt.

De tegels zijn in 4 verschillende hoogtes ontworpen om de diversiteit en gelijkgestemdheid van de S2M communinity uit te beelden. Alle mensen zijn uniek, in persoon en de kennis die zij hebben en S2M is bij uitstek de locatie waar al deze kennis samenkomt.

Vanzelf deze berichten ontvangen?

Meld je aan en je zult als eerste weten bijvoorbeeld welke evenementen er georganiseerd worden. Ons magazine verschijnt 10x per jaar in je mailbox. Heb je een leuk artikel wat je in onze nieuwsbrief zou willen plaatsen? Vraag hier meer informatie.