Hoe kunnen we helpen?

Print

Het Seats2meet-concept drijft op een belangrijk principe: het delen van overvloed. Naast dat we vergaderzalen verhuren, zijn er ook stoelen die we delen vanuit overvloed met ZZP’ers (zelfstandige professionals) die gebruikt kunnen worden om te werken of te overleggen. Hiervoor hoeft niet betaald te worden, in ieder geval niet met monetair kapitaal.

Maar… wel met sociaal kapitaal! Het begrip sociaal kapitaal roept meestal nogal wat vragen op. Wat houdt het precies in, waarom werken jullie met sociaal kapitaal en hoe werkt dat dan concreet?

Sociaal kapitaal

Sociaal kapitaal bij Seats2meet.com betekent dat je bereid bent vanuit je eigen overvloed je kennis en netwerk te delen en open te staan voor toevallige ontmoetingen (serendipiteit). Wij faciliteren dit doordat je bij het boeken van een kosteloze werkplek opgeeft welke kennis je hebt en waar je mee bezig bent. Via een dashboard maken we vervolgens inzichtelijk welke kennis/ervaring op dat moment voorhanden is op de locatie waar je werkt of op één van de andere Seats2meet-locaties. Zo kunnen we toevallige (relevante) ontmoetingen tussen alle aanwezige ZP’ers optimaal faciliteren!

Waarom?

Wij leven in een snel veranderende tijd met veel uitdagingen. We egeloven dat verbinding tussen mensen de belangrijkste voorwaarde is voor een betere toekomst. Als individu, gemeenschap, land en wereldburger kunnen wij alle uitdagingen aan, als we dat maar doen vanuit gezamenlijkheid. Met onze Seats2meet-locaties creëren wij daarom een omgeving waar verbindingen gelegd kunnen worden en kennis delen en co creatie als vanzelf ontstaan. Kortom, het laten stromen van sociaal kapitaal en het delen van overvloed.

Heb ik genoeg sociaal kapitaal te bieden en hoe dan?

Iedereen heeft kennis, talenten en een netwerk! Open staan om anderen te helpen met jouw kennis, netwerk of talent is voldoende. Hoe? Door koffie te halen voor andere ZP’ers op het plein en een gesprekje aan te knopen, tijdens de lunch te vragen aan je buurman of –vrouw waar hij of zij mee bezig is. Of mee te doen met één van de korte netwerksessies die we regelmatig organiseren. Maar heb jij een andere vorm die beter werkt voor jou? Ook helemaal prima! Een deadline waardoor je echt een dag moet knallen en nergens tijd voor hebt? No worries, je mag je best eens een dag ‘asociaal’ gedragen 😉 Maar niet te vaak!

Wat bieden wij ZP’ers?

In ruil voor jouw sociaal kapitaal (het delen van deze kennis en jouw overvloed) faciliteren wij graag een werkplek met wifi en koffie of thee. Maar, “There ain’t no such thing as a free workspace”, wanneer je dus niet wilt betalen met jouw sociaal kapitaal verwachten we dat je dit met monetair kapitaal doet. Je kunt dan een meetingspace boeken.

Hoe dan ook, YOU ARE WELCOME!

Maak een account aan.

Bekijk onze vergaderzalen, wie weet bedenk jij wel een leuke bijeenkomst en heb je een zaal nodig.