S2M Eindhoven Strijp-S

S2M Station Den Bosch

Nieuwsbrief

Veelgestelde vragen

Contact

Het ontwerp is er!

Mecanoo ontwerpt interieur LocHal

Architectenbureau Mecanoo gaat de komende maanden het ontwerp maken voor het interieur van de LocHal in de Tilburgse Spoorzone. De LocHal wordt een knooppunt van kennis, cultuur en ondernemerschap waar de Bibliotheek Nieuwe Stijl, de provinciale ondersteuningsorganisaties voor de kunst- en cultuursector bkkc en Kunstbalie en seats2meet een plek krijgen. Mecanoo ontwierp onder meer Bibliotheken in New York, Washington en Birmingham.

Mecanoo heeft een grote deskundigheid en wereldwijde ervaring in het ontwerpen van publieke plekken en meer specifiek bibliotheken.

“We zijn verheugd dat Mecanoo met ons de Bibliotheek in de LocHal gaat vormgeven, zegt Peter Kok, directeur/bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant. “Wij willen samen met hen en de andere partijen in de LocHal dit unieke gebouw maken tot een betekenisvolle plek in Tilburg. Een plek waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, waar je nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd, waar je nieuwe ideeën kunt toetsen, andere mensen kunt ontmoeten, kennis kunt ontwikkelen, verhalen kunt uitwisselen. Mecanoo staat voor deze brede betekenis van Bibliotheken.”

Onvergetelijke plek in Tilburg

Francine Houben, creatief directeur van Mecanoo architecten, voegt toe: “Wij kijken er naar uit om een Bibliotheek te ontwerpen die echt past bij Tilburg en haar inwoners, maar die ook aantrekkingskracht heeft op bezoekers van buiten. De LocHal heeft enorme potentie om een onvergetelijke plek voor Tilburg te worden.”
En Marcelle Hendrickx, wethouder Onderwijs en Cultuur van Tilburg, stelt met trots: “De Spoorzone in Tilburg is een plek die nationaal en internationaal tot de verbeelding spreekt. Dat geldt zeker ook voor de LocHal met de bibliotheek van de toekomst. Deze architect brengt onze ambitie op vorm en inhoud op een prachtige manier samen, is mijn overtuiging.”

Vanzelf deze berichten ontvangen?

Meld je aan en je zult als eerste weten bijvoorbeeld welke evenementen er georganiseerd worden. Ons magazine verschijnt 10x per jaar in je mailbox. Heb je een leuk artikel wat je in onze nieuwsbrief zou willen plaatsen? Vraag hier meer informatie.

Ja, ik laat me graag door Seats2meet inspireren

* indicates required