Over Ons

Seats2meet LocHal, een toplocatie in Tilburg

Wij zijn echt gecharmeerd van de robuuste en industriële omgeving. Bij alle elementen van onze designs wordt prominent gebruik gemaakt van blauwstaal, kopshout, beton en glas. De warmte- en luchtbeheersing en de akoestiek is afgestemd op de gebruiksintensiteit van de betreffende plek. Hierdoor ontstaat er een optimale balans in deze aspecten.

“Want comfortabel werken is volgens ons erg belangrijk”.

Anouk Joosten

Roger van den Berg

Ingrid Steerneman

Luc van der Keilen

Helma Schellen

Wanneer is Seats2meet interessant voor jou?

Als je een bedrijf bent dat:

 • een bruisende vergaderlocatie zoekt die je makkelijk en snel digitaal kan reserveren
 • een locatie zoekt voor een netwerkbijeenkomst, seminar en trainingen
 • graag wil samenwerken en kennisdelen wil bevorderen
 • inzichtelijk wil maken welke kennis en ervaring je in huis hebt en verbinding wil met andere bedrijven of ondernemers
 • de deuren open wil zetten voor innovatie, verbinding en synergie

 

Wij richten ons op het sociale aspect van zakendoen, faciliteren actief verbindingen en creëren gezamenlijk langdurige waarde.

Ontmoetingen

We verhuren vergaderruimtes, ruimtes voor evenementen en werkplekken. We zijn erg flexibel, je betaalt per stoel en kunt annuleren of wijzigen tot 24 uur van tevoren.

Waardenetwerk

Het faciliteren én verbinden van mensen die onze stoelen gebruiken is wat ons drijft. Elke speler in het waardenetwerk neemt hierin zijn eigen verantwoordelijkheid.

Overvloed

Onze stoelen op het Kennisplein zijn niet altijd bezet. En deze overvloed delen we graag met jou en bieden je daarom een werkplek die je betaalt met sociaal kapitaal.

Sociaal
kapitaal

Boek je een werkplek dan vragen we je in ruil hiervoor om jouw kennis met ons waardenetwerk te delen. Dankzij het delen van je kennis ontmoet je anderen.

Onverwachte ontmoetingen

Alles is gericht op het laten ontstaan van serendipiteit, een mooi woord voor een ontmoeting waar je niet naar op zoek bent maar die wel waardevol is.

Wie goed doet
goed ontmoet

Misschien niet altijd direct, maar op termijn zeker. De vorm waarin kan daarbij verschillen. Dit noemen we a-synchrone wederkerigheid.

Seats2meet uitgelegd

Al 10 jaar faciliteert Seats2meet werk- en ontmoetingsplekken voor freelancers en ondernemers in ruil voor hun sociaal kapitaal, een belangrijk element om relevant te blijven in de markt.

De betaalde meetingspaces hebben een hoge bezettingsgraad, terwijl 1 op de 6 mensen die bij Seats2meet werken en ontmoeten een nieuwe betaalde opdracht vinden. Zo creëren we samen een perfecte win-win situatie en een cultuur van samenwerking en duurzame groei.

Over Seats2meet wereldwijd

193 locaties | 380 vergaderzalen| 1935 innovatieve werkplekken

Naast het faciliteren van vergader-en congres ruimte biedt het concept ook ruimte in de vorm van flexwerkplekken voor zelfstandige professionals. In ruil voor het delen van hun kennis met anderen mogen deze kosteloos gebruik maken van die flexwerkplekken. Wij noemen dat betalen met sociaal kapitaal. Door al meer dan 10 jaar te werken met het S2M concept wordt een dergelijke locatie voor de bezoeker, de omgeving en voor zichzelf steeds relevanter. Wij staan ook echt voor sociaal ondernemerschap en voeren ons bedrijf dan ook echt met het Rijnlands denken. We hebben gezien dat er, gedacht vanuit de consument, behoefte is aan een vergaderproduct dat voorziet in een ontluikende behoefte:

 • Snel reserveren en gegevens beheren
 • 24 uur per dag kunnen boeken
 • Een trendy omgeving
 • informeel
 • goede kwaliteit van eten & drinken
 • Huren van stoelen in plaats van zalen
 • Duurzaam ondernemen
 • Ontmoetingsplaats voor zelfstandige ondernemers

Seats2meet spreekt ook de jonge kenniswerkers met een leeftijd onder de 30 jaar aan. De doelgroep is ‘open minded’, op de hoogte van veranderingen en groeit daarin makkelijk mee, nieuwsgierig en op zoek naar spannende en uitdagende plekken om te werken en anderen te ontmoeten.

“Het is een kwestie van visie, niet van toeval.”

17 mei 2019, een dag dat we wederom bevestigd zien dat we met visie op juiste locaties gestart zijn. Op 1 dag 2 prijzen winnen als het gaat om ontwikkelings­gebieden: publieksprijs LocHal in Tilburg en de Nepromprijs voor het gebied Eindhoven Strijp-S.

In november 2010 zijn Luc Van der Keilen, Roger van den Berg en Marcel Nicolaas, gestart met onze 1ᵉ Seats2meet locatie, in Eindhoven Strijp-S. In februari 2015 openden we onze 2e locatie in het Station van Den Bosch. In december een 3e locatie in de LocHal aan de Spoorzone in Tilburg.

Deze locaties zijn met zorg bewust gekozen. Alle locaties zorgen dat het gaat om verbindingen zowel online als ook fysiek en om toegevoegde waarde bieden aan je omgeving. Zo ontstonden er diverse samenwerkingsverbanden, waaronder de kwartiermakers van Strijp-S en de collectieven in het Spoorzonegebied.

De locatiebepaling houdt in dat alle 3 de locaties 30 minuten van elkaar zijn verwijderd, allen in spoorzonegebieden en daarmee heel erg goed bereikbaar. We zien dat een verschuiving van regionale bedrijven al in gang is gezet.

Het plan voor de locatie Tilburg Spoorzone

Binnen een half jaar na de opening de publieksprijs winnen van Beste Gebouw Van Het Jaar 2019, dat zegt genoeg. Met een oppervlakte van ruim 100.000 m2 vormt het voormalig werkplaatsterrein van de NS de grootste deellocatie binnen het Spoorzonegebied.

De LocHal kan worden gezien als de meest publieke exponent van het Spoorzonegebied. Onderzoek door de gemeente naar de Spoorzone wees uit dat behoefte was naar een goed bouwconcept waarin o.a. een multifunctionele ruimte moest komen, de Tilburgse Huiskamer als het ware. De betrokken organisaties hebben vooral aangegeven behoefte te hebben aan een multifunctionele ruimte om gevarieerd kleine en grotere groepen gebruikers te ontvangen en activiteiten te ontplooien. Deze ruimte moet geschikt zijn voor meerdere activiteiten, denk aan vergaderingen, exposities, voorstellingen, tentoonstellingen, symposia en congressen.

Seats2meet is door Fons Meijer, in 2014 directeur Spoorzone, gevraagd om aan deze behoefte voldoen. Hij was bekend met het Seats2meet concept en zag meerwaarde voor de Spoorzone/LocHal. Wij denken een sociale onderneming te zijn door het bevorderen van sociale en ecologische innovatie en sociaal ondernemerschap. Door een relevante ontmoetingsplaats te zijn voor de triple helix waar we ruimtes bieden voor diverse gelegenheden, creëren we een waardenetwerk dat een aantrekkende werking heeft op de omgeving. Een van de factoren is samenwerking met andere huurders in de LocHal. Je kunt hierbij denken aan het gezamenlijk programmeren of betrokken zijn bij evenementen die voor Tilburgs e.o. interessant zijn.

Ronald van der Hoff, founder van Seats2meet vertelt waarom een bezoek aan Seats2meet onverwacht relevant is.

“Bij elke ontmoeting met anderen kun je ontdekken waar je relevant voor elkaar bent. Op een vaste plek binnen een kantoor vind je dit niet. Anders gaan samenwerken is een trend die niet meer te stoppen is in huidige ontwikkelingen in technologie”.

Wil je meer lezen over het Nieuwe Werken, Society 3.0 of andere boeken over ondernemerschap. Deze kun je downloaden.