De Glazen Zaal

De trots van Seats2meet Tilburg: onze grootste en meest indrukwekkende zaal! Met maar liefst 200m² en ruimte voor 200 personen is dit de ideale plek voor grote bijeenkomsten, events, grote en kleine teambijeenkomsten. En het beste nieuws? Deze zaal is niet alleen doordeweeks, maar ook in het weekend en ’s avonds te boeken. Laat je gasten versteld staan van deze bijzondere ruimte en creëer een onvergetelijke ervaring!

Ontworpen om akoestisch hoogtepunt te zijn

Het kloppende hart van de LocHal

Voor zakelijke & kunstzinnige uitingen

Unieke zaal in Tilburg

De Glazen Zaal in LocHal is een architectonisch hoogstandje dat oorspronkelijk is ontworpen voor het Nederlands Philharmonisch Orkest. Maar nu kun jij deze unieke zaal boeken voor jouw evenement! Met de nieuwste audiovisuele middelen is de zaal geschikt voor diverse evenementen, zoals vergaderingen, symposia, debatten, exposities, seminars, concerten en nog veel meer. Wacht niet langer en boek deze bijzondere zaal nu in LocHal!

Textiel Seats2meet Tilburg Spoorzone

Geschiedenis Glazen zaal

De Glazen Zaal is een idee van architect Pieter Zaanen, constructief ontwerper Mick Eekhout en akoestisch ontwerper Rob Metkemeijer. In 1990 werd de zaal gebouwd als muziekzaal voor het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Het bouwwerk was de eerste constructieve glastoepassing in Nederland en kon als een van de eerste constructies worden gedemonteerd en verwijderd zonder schade toe te brengen aan het monument waar het was ingepast.

In 2012 raakte de zaal in onbruik toen het orkest uit de Beurs van Berlage vertrok. Hierop werd in overleg met de ontwerpers besloten de zaal te demonteren, op te slaan en vanuit de Beurs van Berlage voor een symbolische prijs van 1 euro te koop aan te bieden.

Belangstellenden konden een voorstel indienen waarvoor ze hem wilden gebruiken. Dat deden meer dan vijftig gegadigden uit het binnen- en buitenland.

Aanvulling voor de stad

De gemeente Tilburg zag de eindeloze mogelijkheden van een dergelijke zaal wel zitten, als aanvulling op de reeds bestaande concert­mogelijk­heden in de stad.  De ruimte heeft namelijk een perfecte akoestiek en kan gebruikt worden voor o.a. muziek­voorstellingen, debatten en seminars.

De route per auto en in de LocHal

Hoe zit dat met parkeren?

Met de trein ben je er supersnel